*

Nieuws Binnenland

'Ajax maakt van Blind duurste aankoop ooit'

zaterdag 14 juli 2018 08:15

AMSTERDAM (AFN) - Daley Blind wordt de duurste speler ooit van Ajax. Volgens De Telegraaf hebben de Amsterdamse club en Manchester United mondelinge overeenstemming bereikt over een transfersom van 16 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 21 miljoen euro.

Voor de 28-jarige Blind, die in 2014 van Ajax naar Manchester United verhuisde, ligt in de Johan Cruijff ArenA een contract voor vier jaar klaar.

Het contract van Blind bij United liep nog maar een jaar door, maar volgens De Telegraaf hield de de Engelse club vast aan een hoge vraagprijs omdat de 54-voudig international van Oranje nog altijd gewild bleek door heel wat clubs in Europa. Voor de beoogde vervanger van Blind, de Engelse verdediger Harry Maguire van Leicester City, moet Manchester United bovendien een slordige 60 miljoen euro betalen.

Ajax, de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland, trok eerder al flink wat miljoenen uit om Zakaria Labyad (FC Utrecht) en Dusan Tadic (Southampton) aan te trekken.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)