*

Nieuws Binnenland

Hogere winst staalconcern ArcelorMittal

woensdag 1 augustus 2018 07:12

LUXEMBURG (AFN) - Staalconcern ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal een hoger resultaat behaald dankzij de verbeterde omstandigheden op de wereldwijde staalmarkt. Dat maakte het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebitda), de belangrijkste winstgraadmeter voor het bedrijf, bedroeg 3,1 miljard dollar. In het eerste kwartaal was dit 2,5 miljard dollar, wat het hoogste niveau in zes jaar was. In het tweede kwartaal van 2017 kwam de ebitda uit op 2,1 miljard dollar.

De omzet van 's werelds grootste staalproducent steeg naar 20 miljard dollar, van 19,2 miljard dollar in het voorgaande kwartaal en 17,2 miljard dollar een jaar geleden. De verschepingen van staal gingen op kwartaalbasis met bijna 2 procent omhoog tot 21,8 miljoen ton.

Topman Lakshmi Mittal stelde in een toelichting dat de resultaten bemoedigend zijn en de structurele verbetering van de wereldwijde staalindustrie en bij ArcelorMittal zelf weergeven. De verwachtingen voor de tweede helft van dit jaar zijn positief, aldus de topman.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)