*

Nieuws Binnenland

Bank of England verwacht geleidelijke verkrapping in beleid

donderdag 2 augustus 2018 13:35

Dip in economische groei in eerste kwartaal volgens beleidsmakers tijdelijk.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England houdt het vertrouwen dat de inflatie zich ontwikkelt in overeenstemming met de verwachting van de bank en geeft aan dat de recent data bevestigen dat de dip in de economische groei van het Verenigd Koninkrijk van tijdelijk aard was. Dit bleek donderdag uit de samenvatting van het recent monetaire beleid en de notulen van de monetaire vergadering van 1 augustus.

de Bank of England besloot unaniem de rente met 25 basispunten te verhogen naar 0,75 procent met handhaving van het inkoopprogramma voor bedrijfs- en staatsobligaties.

In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de Britse economie met 0,2 procent op kwartaalbasis, voor het tweede kwartaal wordt een groei met 0,4 procent voorzien op basis van een aantrekkende consumptie, die naar verwachting met 0,5 procent oploopt.

In juni van dit jaar tekende zich een inflatie af van 2,4 procent, duidelijk boven de doelstelling van de bank van 2 procent. Een lagere notering voor het Britse pond en hogere energieprijzen lager hieraan ten grondslag. Voor juli wordt een inflatie van 2,6 procent voorzien, waarna naar verwachting zich in augustus een terugval aftekent.

Uitgaande van een economische ontwikkeling die aansluiting bij de verwachting uit het inflatierapport van de bank, acht het monetaire beleidsorgaan het passend het beleid geleidelijk minder ruim te maken.

De euro noteerde donderdagmiddag 0,2 procent lager op 0,8870 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 02, 2018 07:35 ET (11:35 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.