*

Nieuws Binnenland

Tesla kent details financiering overnamebod Musk niet - media

vrijdag 10 augustus 2018 07:53

SEC zou al vragen hebben gesteld.

(ABM FN-Dow Jones) De board van Tesla heeft tot op heden nog geen gedetailleerd plan van CEO Elon Musk ontvangen over hoe hij het bod op de onderneming wil financieren. Dit schreef persbureau Reuters op basis van bronnen.

Hoewel de board met enige regelmaat in overleg is met Musk, ontbreken de details van zijn plannen om de onderneming van de beurs te halen, zo zei een bron tegen Reuters.

Dinsdagavond Twitterde Musk over zijn plannen om Tesla voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen. Dit kwam als een totale verrassing voor de markt.

Vervolgens publiceerde de fabrikant van elektrische auto's een memo die was rondgestuurd aan het eigen personeel.

"Als beursgenoteerd bedrijf worden we blootgesteld aan sterke bewegingen van de aandelenkoers en dat kan een flinke afleiding vormen voor iedereen die bij Tesla werkt. Beursgenoteerd zijn betekent ook dat we worden blootgesteld aan de kwartaalcijfercyclus, wat enorme druk zet op Tesla om beslissingen te nemen die binnen dat kwartaal passen maar op de lange termijn niet per se de juiste zijn", verklaarde Musk zijn plannen. De financiering zou volgens de topman al rond zijn.

De board van Tesla liet woensdag weten de plannen van CEO Musk om de onderneming van de beurs te halen te bestuderen. Dit meldden bestuurders Brad Buss, Robyn Denholm, Ira Ehrenpreis, Antonio Gracias, Linda Johnson Rice, en James Murdoch via een summier persbericht.

Woensdag meldde Dow Jones Newswires op basis van bronnen dat beurswaakhond Securities and Exchange Commission vragen heeft gesteld naar aanleiding van de tweet van Musk.

De SEC zou Tesla onder meer gevraagd hebben waarom er was gekozen voor een mededeling op Twitter in plaats van een officieel persbericht.

Ook wilde de toezichthouder weten hoe serieus Musk is in zijn plannen en of de financiering, zoals de topman beweerde op Twitter, inderdaad geregeld is.

Mocht de tweet van Musk als misleidend of vals worden beoordeeld, dan kan Tesla zich opmaken voor een officieel onderzoek.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 10, 2018 01:53 ET (05:53 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.