*

Nieuws Binnenland

Verzekeraar NN Group voert winst flink op

donderdag 16 augustus 2018 07:44

DEN HAAG (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft de winst in het tweede kwartaal flink opgevoerd. Volgens de verzekeraar was er onder meer sprake van een verbeterde prestaties bij het Nederlandse schadebedrijf. Daarbij wist het concern de kosten verder omlaag te krijgen.

Topman Lard Friese spreekt van een sterk resultaat. Hij heeft de indruk dat maatregelen die zijn doorgevoerd in het Nederlandse schadebedrijf vruchten beginnen af te werpen. Met een stijgende waarde van nieuwe premie-inkomsten bij zowel Insurance Europe als Japan Life, zette het winstgevende commerciële momentum zich op dat vlak ook duidelijk voort, aldus Friese.

Boekwinsten uit verkopen van verschillende activiteiten deden eveneens een duit in het zakje, terwijl er in de vergelijkbare periode vorig jaar nog een voorziening was genomen in verband met ING Australia Holdings.

Kapitaalbuffer

Het totale operationele resultaat uit lopende activiteiten kwam uit op 508 miljoen euro, ruim een kwart meer dan in het tweede kwartaal van 2017. Onder de streep bleef 463 miljoen euro over, tegen een nettowinst van 240 miljoen euro een jaar eerder. De kapitaalbuffer (Solvency II) verbeterde tot 226 procent.

De resultaten waren voor NN aanleiding om het interim-dividend te verhogen tot 0,66 euro per aandeel. Daarmee ligt de uitkering aan aandeelhouders 0,04 euro per aandeel hoger dan een jaar eerder.

Naast het kwartaalbericht is ook bekendgemaakt dat NN Aegon’s levenbedrijf in Tsjechië en de leven- en pensioenbedrijven in Slowakije overneemt. Daarmee is 155 miljoen euro gemoeid. NN heeft tevens enkele wijzigingen in de samenstelling van het management bekendgemaakt.