*

Nieuws Binnenland

Omzet MDxHealth in de lift

donderdag 30 augustus 2018 07:30

Biotechbedrijf handhaaft omzetverwachting 2018.

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft in de eerste helft van 2018 de omzet fors zien stijgen, dankzij omzetstijgingen voor ConfirmMDx en SelectMDx, maar zag tevens een kleine winst omslaan in een fors verlies. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de cijfers van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

CEO Jan Groen zei in een toelichting op de halfjaarcijfers dat de onderneming heeft voldaan aan de strategische doelstellingen en de topman benadrukte "de gezonde dubbelcijferige groei van de totale klinische testvolumes".

"We houden vertrouwen in het behalen van een hoger groeiniveau van de product- en service verkopen en -diensten dan in 2017 en zien ernaar uit de markt op de hoogte houden naarmate het jaar vordert", aldus Groen.

De productomzet van MDxHealth steeg in het eerste halfjaar op jaarbasis met 39 procent tot 16,6 miljoen dollar. Vorig jaar boekte MDxHealth een totale omzet die ongeveer 30 procent hoger uitviel. Hierin zat evenwel een eenmalige post van 12,1 miljoen dollar vanwege de overname van patenten voor een endeldarmkankertest door Exact Sciences.

De operationele kosten stegen in het afgelopen halfjaar ook fors, van 18,7 miljoen naar 25,5 miljoen dollar.

MDxHealth boekte in de eerste zes maanden van 2017 nog een nettowinst van 0,5 miljoen dollar. Het afgelopen half jaar realiseerde de biotechonderneming evenwel een verlies van 15,1 miljoen dollar.

Eind juni was de kas van MDxHealth met 40,9 miljoen dollar gevuld, nadat in maart 44 miljoen dollar werd opgehaald bij beleggers. Een jaar eerder bedroeg de kaspositie 30,5 miljoen dollar.

Outlook

De Onderneming blijft positief over de vooruitzichten voor het lopende jaar en handhaaft haar vooruitzicht dat de groei van de product- en dienstenomzet op jaarbasis hoger zal zijn dan in 2017.

Het management rekent erop dat SelectMDx in toenemende mate zal bijdragen aan de algehele groei.

Het aandeel MDxHealth sloot woensdag ruim twee procent hoger op 3,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 30, 2018 01:30 ET (05:30 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.