*

Nieuws Binnenland

Resultaat Eurocommercial loopt op

vrijdag 31 augustus 2018 08:25

AMSTERDAM (AFN) - Eurocommercial Properties heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een direct beleggingsresultaat van 115,7 miljoen euro. Dat is meer dan de 108 miljoen euro die een jaar eerder in de boeken werd gezet. De verhuurder van winkelpanden, die sinds kort ook een notering heeft in Brussel, sprak van een belangrijke strategisch jaar waarin sterke operationele prestaties werden behaald.

Eurocommercial profiteerde onder meer van hogere huurinkomsten. Deze gingen op jaarbasis met 1,4 procent omhoog. Verder stegen de inkomsten uit vastgoed met 5,4 procent. Ook wist Eurocommercial leningen tegen gunstigere voorwaarden af te sluiten en kocht en verkocht het de nodige panden.

Dit alles stelde het bedrijf in staat om het dividend met 0,05 euro per aandeel te verhogen. Het vastgoedfonds deed een voorstel voor een beloning van 2,15 euro per aandeel. De onderneming is momenteel actief in Belgiƫ, Frankrijk, Italiƫ en Zweden.

Tijdens een vergadering in november buigen de aandeelhouders van Eurocommercial zich over de benoeming en herbenoeming van de nodige bestuurders en commissarissen. Zo moet onder meer worden gestemd over de benoeming van Roberto Fraticelli, die aan het hoofd staat van de Italiaanse activiteiten en Peter Mills, die in Zweden die functie bekleed, in het bestuur van het bedrijf.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)