*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak hoger geopend

dinsdag 4 september 2018 09:12

Beleggers niet verrast door nieuws ING.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag in het groen geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,3 procent hoger op 61,55 punten, terwijl de Midkap onder aanvoering van PostNL bijna een procent klom.

Onder de hoofdfondsen daalde ING Groep nipt met 0,3 procent. De bank trof een schikking met het Openbaar Ministerie voor vier witwaszaken, waarin de bank als verdachte was aangemerkt. ING betaalt in totaal 775 miljoen euro om van de dreiging van een strafproces af te komen.

ABN AMRO was de grootste stijger met 1,7 procent. De bank rondde de verkoop van ABN AMRO Bank Luxemburg en diens volle dochter ABN AMRO Life SA af. Altice sloot de rij met een verlies van een procent.

In de Midcap won PostNL 8 procent. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) schrapte de verplichtingen omtrent het vervoer van zakelijke post voor PostNL. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt legde PostNL voor de zakelijke markt nog aanvankelijk toegangs- en tariefverplichtingen op vanwege haar dominante positie. Analist David Kerstens van Jefferies sprak in een reactie van goed nieuws uit Den Haag.

Berenberg startte ondertussen met het volgen van PostNL met een verkoopadvies en een koersdoel van 2,35 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank. Van alle Europese postbedrijven is de daling van de briefpostvolumes bij PostNL het grootst. Ondertussen wegen reorganisatiekosten op de marges, terwijl ook de cashgeneratie tekortschiet ten opzichte van sectorgenoten, concludeerden de analisten.

OCI won daarnaast drie procent. Berenberg verhoogde het koersdoel voor OCI van 26,00 naar 32,00 euro, terwijl het koopadvies ongewijzigd bleef. Analisten van de zakenbank verhoogden het koersdoel op basis van de aanname dat vanaf dit jaar de prijzen voor kunstmest oplopen en dat de volumes licht zullen stijgen.

Arcadis sloot de rij met een verlies van twee procent.

Onder de kleinere fondsen won Ordina bijna twee procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 04, 2018 03:12 ET (07:12 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.