*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak licht lager van start gegaan

vrijdag 7 september 2018 09:23

ASML blijft dalen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag iets lager geopend. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,1 procent lager naar 538,61 punten, terwijl de Midkap 0,3 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen was ASML een van de grootste dalers met een verlies van een procent. Donderdag gaf het aandeel al vijf bijna procent prijs. Daarmee was de chipmachinefabrikant uit Veldhoven ervoor verantwoordelijk dat de AEX het donderdag een stuk slechter deed dan de ons omringende hoofdbeurzen.

"De voornaamste reden van de tech-angst ligt in het commentaar dat semiconductor producent KLAC donderdag gaf op een seminar van Citi. Ze spraken over orderuitstel naar volgend jaar", aldus analist Corne van Zeijl van Actiam. "En natuurlijk zijn handelsoorlogen ook niet goed voor semi's, maar dat speelt al het hele jaar."

Signifi was met 1,4 procent vanochtend de grootste daler. Jefferies verlaagde het koersdoel voor de lampenproducent van 24,00 naar 21,00 euro met een ongewijzigd Underperform advies. Volgens de analisten van zakenbank Jefferies vielen de cijfers van Signify over het tweede kwartaal op alle vlakken tegen.

Grootste stijger was ArcelorMittal met anderhalf procent. Het staalconcern sloot met de Italiaanse vakbonden een voorlopig akkoord rondom een sociaal plan voor het personeel van Ilva, de staalfabriek die Arcelor wil inlijven. Ook zou ArcelorMittal mogen bieden op Essar Steel.

In de AMX won TomTom ruim een procent. Bouwer BAM Groep zat daarentegen weer eens in de hoek waar de klappen vallen met een verlies van drie procent. Sinds de positief ontvangen cijferrapportage in augustus heeft het aandeel al bijna 20 procent prijs gegeven.

Bij de kleinere fondsen verloor KAS Bank nog eens 5,9 procent na de koersval van bijna 20 procent gisteren, na de rapportering van tegenvallende cijfers en het terugschroeven van de dividenduitkering.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 07, 2018 03:23 ET (07:23 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.