*

Nieuws Binnenland

BEURZEN ING sterkste daler in lichtrode AEX

vrijdag 7 september 2018 17:44

AMSTERDAM (AFN) - ING Groep was vrijdag op de beurs in Amsterdam een opvallende daler. Beleggers zijn bevreesd voor een mogelijk staartje in de omvangrijke witwaszaak. Ook kampt de bank naar verluidt met problemen met de IT-systemen. Het sentiment op de beursvloeren in Europa was gemengd.

De AEX-index in Amsterdam sloot uiteindelijk 0,2 procent in de min op 538,51 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 769,10 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt sloten tot 0,2 procent hoger, na eerder ook op verlies te hebben gestaan. Londen eindigde de sessie 0,6 procent lager.

ING sloot met een min van 3,4 procent en was daarmee de sterkste daler in de hoofdindex. Volgens het Financieele Dagblad (FD) kampt de bank in Nederland en Belgiƫ met zulke grote achterstanden op het eigen werkprogramma dat het de bedrijfsvoering begint te bedreigen. ING noemt dat overdreven. De bank trof eerder deze week een schikking van 775 miljoen euro vanwege falende antiwitwassystemen. Stichting Tuchtrecht Banken heeft inmiddels een informatieverzoek ingediend bij ING over die zaak.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)