*

Nieuws Binnenland

Aston Martin rekruteert bestuurders (2)

maandag 10 september 2018 09:37

N i e u w bericht vervangt: Aston Martin wil voorzitster na beursgang

LONDEN (AFN/RTR) - Aston Martin wil Penny Hughes benoemen als niet-uitvoerend voorzitter op het moment dat de beursgang van de maker van luxewagens is afgerond. Die rol is vergelijkbaar met die van een president-commissaris bij een Nederlands beursgenoteerd bedrijf.

Het bedrijf, onder meer bekend van de auto's uit de James Bondfilms, zal later deze maand met meer informatie over de beursgang naar buiten komen. Het zogeheten prospectus verschijnt rond 20 september.

Hughes werkte eerder onder meer voor beursgenoteerde bedrijven als telecombedrijf Vodafone en supermarktketen WM Morrisson. Naast Hughes is de Britse automaker van plan meer mensen in bepaalde functies te benoemen, met het oog op de aanstaande beursnotering.

De huidige generatie auto's van de Aston Martin zorgden de voorbije maanden voor een recordwinst op een recordomzet. Bij de beursgang, die een paar weken geleden werd aangekondigd, wordt Aston Martin waarschijnlijk gewaardeerd op zo'n 5 miljard pond, omgerekend zo'n 5,5 miljard euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)