*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Damrak nipt hoger geopend

dinsdag 11 september 2018 09:18

ArcelorMittal lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag vrij vlak geopend. Kort na de start van de handel noteerde de AEX nipt in het groen op 540,21 punten.

Onder de overwegend groengekleurde hoofdfondsen wogen Heineken en ArcelorMittal op de koersvorming. Berenberg verlaagde zijn advies voor Heineken van Houden naar Verkopen en het koersdoel werd eveneens neerwaarts bijgesteld van 82,30 naar 73,00 euro, omdat de stijgende kosten voorspellen dat de marges bij de bierbrouwer verder zullen dalen, aldus de Duitse zakenbank. De bierbrouwer verloor 1,3 procent.

ArcelorMittal verloor zelfs meer dan drie procent. Het staalconcern bracht een verbeterd bod uit op het Indiase Essar Steel. De details van het nieuwe bod werden niet bekend gemaakt, maar volgens ArcelorMittal gaat het om een "aanzienlijke" verbetering.

Galapagos ging juist aan kop met een winst van meer dan drie procent. Bernstein is begonnen met het volgen van Galapagos met een Outperform advies en een koersdoel van 100,00 euro, zo merkte handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten op. Aalberts en ABN AMRO wonnen meer dan een procent. Aalberts bereikte een overeenstemming over de overname van Co-Planar, een specialist in complexe precisie stempelen. Financiƫle details werden niet genoemd.

In de Midkap won Takeaway.com bijna twee procent. Aperam bungelde onderaan met een verlies van 0,8 procent. SBM Offshore verloor 0,5 procent, nadat de oliedienstverlener een definitieve schikking bereikte met betrekking tot het Noorse probleemproject Yme.

Onder de kleinere aandelen verloor Kiadis Pharma twee procent. Pharming won juist een procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 11, 2018 03:18 ET (07:18 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.