*

Nieuws Binnenland

Galapagos uitblinker op vlak Damrak

dinsdag 11 september 2018 17:49

Heineken in rood na verkoopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag nauwelijks van zijn plek gekomen. De AEX sloot onveranderd op 539,79 punten.

Vermogensbeheerder Joop van de Groep van Fintessa meent dat het sentiment op het Damrak wordt bepaald door de in problemen verkerende opkomende markten.

Bovendien blijven onzekerheden over het Amerikaanse handelsbeleid ten opzichte van China boven de markt hangen, aldus de vermogensbeheerder.

Marktanalist David Madden van CMC Markets wees op de keuze van China om in het handelsconflict met de VS de hulp van de Wereldhandelsorganisatie in te roepen. "Deze zet van Beijing kan een reactie van president Trump uitlokken en als gevolg stappen beleggers uit aandelen", meent Madden.

Een meevaller was de stijging van de Duitse ZEW index en in het Amerikaanse mkb is het vertrouwen inmiddels naar een recordniveau gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,1587. De olieprijzen stegen ongeveer twee procent.

Stijgers en dalers

In de AEX was Galapagos koploper na fanmail van Bernstein. Analist Wimal Kapadia is begonnen met het volgen van het aandeel met een koopaanbeveling en een koersdoel van 100 euro. Galapagos werd 5,1 procent duurder.

Verder deed ook het volatiele Altice het goed, met een koersstijging van 3,2 procent.

Shell, dat een Houden advies van Berenberg kreeg, won 1,2 procent. Indien Shell er in slaagt om de komende twee jaar de kasstroom flink op te voeren, dat is er ook een significant opwaarts potentieel, aldus Berenberg.

Tegenover deze winsten stond Heineken met een verlies van 1,4 procent. Berenberg zette een verkoopadvies op Heineken met een koersdoel van 73,00 euro. De stijgende kosten voorspellen dat de marges bij de bierbrouwer verder zullen dalen, aldus de zakenbank.

ArcelorMittal verloor 1,9 procent, na een verbeterd bod op Essar Steel.

In de Midkap steeg Boskalis 2,2 procent en won sectorgenoot Fugro 2,6 procent.

ASMI en Besi sloten de rij met verliezen van respectievelijk 2,6 en 3,1 procent. Handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten wees nog wel op een koopadvies van Deutsche Bank voor ASMI. Hoofdfonds ASML verloor 1,5 procent.

Onder de kleinere aandelen steeg Beter Bed 8,5 procent. De nieuwe CFO is benoemd en eind oktober volgt een presentatie met nieuwe doelstellingen. Accell won 2,7 procent. Volgens NIBC kan een gunstige bijtellingsregeling een aanjager voor de verkoop van Accell worden.

Kendrion daalde 1,9 procent na een stevige koersdoelverlaging door NIBC naar 33,50 euro."Na een aantal positieve verrassingen in de afgelopen twee jaar, waren de recente resultaten van Kendrion beneden verwachting."

Kiadis Pharma verloor 3,6 procent, net als Van Lanschot Kempen. Alta Partners halveerde het belang in Kiadis, dat de afgelopen dagen flink in waarde steeg na een koersdoelverhoging door KBC Securities.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerde Wall Street ongeveer 0,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 11, 2018 11:49 ET (15:49 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.