*

Nieuws Binnenland

América Móvil kleiner in KPN (5)

vrijdag 14 september 2018 09:02

N i e u w bericht, meer informatie in laatste alinea

AMSTERDAM (AFN) - Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in het Nederlandse telecomconcern KPN verkleind tot 16,08 procent. Dat bleek vrijdag uit een melding bij toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het nieuwe belang in de AFM-melding komt neer op 675,8 miljoen aandelen, die met de huidige koers een waarde van zo'n 1,5 miljard euro vertegenwoordigen. Eerder had América Móvil, de onderneming van miljardair Carlos Slim, nog een belang van 24,83 procent in de onderneming, zo blijkt uit de registers van de AFM. Opvallend daarbij is overigens dat América Móvil in eigen rapportages steeds een belang van 21,4 procent weergeeft.

De Mexicanen stapten in 2012 in het Nederlandse bedrijf en bouwden toen een belang op van 28 procent. De poging om de onderneming over te nemen zag América Móvil echter in 2013 stranden. Sindsdien wordt het belang in KPN gezien als een bezitting die beschikbaar is voor verkoop, waarvan op termijn tegen de juiste prijs afscheid kon worden genomen.

Het aandeel KPN stond vrijdag kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 2,24 euro. Daarmee was het een van de weinige dalers in hoofdindex AEX.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)