*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: TomTom verder omlaag op groen Damrak

woensdag 19 september 2018 09:25

Ook Pharming onderuit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting licht hoger geopend. Kort na de openingsgong koerste de AEX 0,2 procent hoger op 544,32 punten.

Onder de hoofdfondsen won ArcelorMittal 2,4 procent. Verder lagen de verzekeraars er goed bij met koerswinsten van 0,5 tot 1,5 procent voor NN Group, ASR Nederland en Aegon. Aegon liet bovendien weten ruim 24 miljoen eigen aandelen in te kopen om de verwatering die ontstaat door het uitkeren van stockdividend te compenseren.

Randstad verloor 2,6 procent. Sectorgenoot Adecco stelde dat de volumetrends begin september een lichte groeivertraging laten zien. Deze volumes wijzen op een lichte groeivertraging ten opzichte van de eerste twee maanden van het derde kwartaal, aldus de Zwitserse uitzendgroep.

Indexzwaargewicht Unilever verloor 0,4 procent. Unilever is een van de partijen die zou bieden op een Indiaas dochterbedrijf van GlaxoSmithKline.

In de Midkap was het AMG Advanced Metallurgical Group dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel won 2,0 procent, nadat het een tweejarig contract heeft gesloten met een Amerikaans staalbedrijf voor de levering van in totaal bijna 3,2 miljoen kilo Vanadium.

Wessanen kreeg er 1,4 procent bij, na een koersval van ruim acht procent op dinsdag. Dit kon niet gezegd worden van TomTom dat opnieuw 8,5 procent verloor na een koersval van ruim 24 procent op dinsdag. Google zette dinsdag een grote stap in de auto-industrie door samenwerking met de autofabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi. De lokaal genoteerde kaartenmaker AND daalde 8,4 procent.

Onder de kleinere fondsen won Kiadis Pharma 4,0 procent en herstelde daarmee deels van het verlies van ruim negen procent op dinsdag. Brunel International daalde 1,1 procent.

Pharming maakte een koersval van 32,0 procent. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft Pharming in de vorm van een zogeheten Complete Response Letter om extra onderzoeksgegevens gevraagd in verband met de uitbreiding van de toepassing van Ruconest bij patiƫnten met erfelijk angio-oedeem.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 19, 2018 03:25 ET (07:25 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.