*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Onzekerheid voor TomTom door Google-deal'

woensdag 19 september 2018 10:15

AMSTERDAM (AFN) - De deal die auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi heeft gesloten met Google leidt tot veel onduidelijkheid over de gevolgen voor TomTom, schrijven ING-analisten. Zo is de grootte van de omzet van TomTom die gevaar loopt door die deal niet zeker.

Bovendien koos Renault-Nissan-Mitsubishi naast het inbouwen van het Android-systeem voor sd-kaarten van Google. Zogeheten hd-kaarten, die nodig zijn voor zelfrijdende auto's zijn niet opgenomen in de overeenkomst met Google. De kenners van ING wijzen erop dat dat contract nog wel naar TomTom kan gaan, maar ook naar een andere aanbieder. Hd-kaarten zijn een belangrijke inkomstenbron voor de toekomst, schrijven de marktvorsers.

De koersval van TomTom van ruim 23 procent op dinsdag noemen de ING-analisten overtrokken. Wel is er meer onzekerheid voor de lange termijn voor de navigatiedienstverlener.

ING houdt vast aan zijn koopadvies voor TomTom met een koersdoel van 14,50 euro. Het aandeel TomTom stond woensdag rond 10.15 uur 4,6 procent lager op 6,13 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)