*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: vlakke start voor Beursplein 5 aan begin handelsweek

maandag 24 september 2018 09:29

TomTom wederom dissonant.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag vrijwel onveranderd van start gegaan. Kort na de beursgong noteerde de AEX index fractioneel in het rood op 549,51 punten.

Onder de hoofdfondsen verloor ING Groep ruim een procent. De bank moet mogelijk onder druk van de Europese Centrale Bank een recente verhuizing van Amsterdam naar Londen alweer deels terugdraaien. Dit schreef het Financieele Dagblad maandag op basis van bronnen bekend met de situatie.

Altice en Randstad waren de grootste dalers met ruim twee procent. De uitzender noteerde ex-dividend.

Galapagos noteerde daarentegen nipt in het groen. Het biotechbedrijf start met een wereldwijde ROCCELLA Fase 2 studie met S201086/GLPG1972 bij artrosepatiënten. Galapagos ontvangt hiervoor een mijlpaalbetaling van 9 miljoen euro van haar samenwerkingspartner Servier.

Index zwaargewicht Royal Dutch Shell won ruim een procent, geholpen door een stijging van de olieprijzen met circa twee procent.

In AMX moest TomTom wederom een veer laten. Het navigatiebedrijf verloor krap vier procent. Autofabrikant Toyota blijkt bereid om Android Auto van Google toegang te verlenen tot zijn auto's. Dit meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een persoon bekend met de situatie. Afgelopen week ging het aandeel TomTom al bijna een kwart lager nadat Google een deal aankondigde met de fabrikanten Renault, Nissan en Mitsubishi, die besturingssysteem Android gaan gebruiken in het dashboard van hun auto's.

Ook Air France-KLM stond met twee procent onder druk, mogelijk vanwege de oplopende olieprijzen die van invloed zijn op de brandstofrekening van de vliegtuigmaatschappij.

Wessanen en Fugro gingen aan kop met winsten van respectievelijk twee en één procent.

Onder de kleinere aandelen wonnen Beter Bed en Pharming krap twee procent.

FNG won anderhalf procent. De omzet van het modebedrijf FNG, met kleding- en schoenmerken in de Benelux als Miss Etam, Brantano en Claudia Sträter, steeg in het eerste halfjaar met 10 procent tot 251,1 miljoen euro. Het terugkerende bedrijfsresultaat, of REBITDA, steeg met 30 procent naar 25,1 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 24, 2018 03:29 ET (07:29 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.