*

Nieuws Binnenland

BEURZEN 'Wall Street kijkt naar rentebesluit Fed'

woensdag 26 september 2018 14:41

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag waarschijnlijk vlak tot licht hoger openen. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat later op de dag wordt bekendgemaakt. Naar verwachting wordt de rente dan verder verhoogd.

Het rentebesluit wordt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) naar buiten gebracht. Het zou de derde renteverhoging van dit jaar zijn door de koepel van Amerikaanse centrale banken. Fed-president Jerome Powell geeft in een persconferentie een toelichting. Beleggers hopen daaruit een idee te krijgen van toekomstige rentestappen.

Nike staat ook in de belangstelling. De producent van sportartikelen kwam dinsdag nabeurs met resultaten. Nike voerde de winst en omzet in het afgelopen kwartaal op, maar beleggers lijken toch niet tevreden te zijn, want voorbeurs staat het aandeel in het rood. Nike meldde verder trots te zijn op de reclamecampagne met de controversiƫle American football-speler Colin Kaepernick.

De resultaten van huizenbouwer KB Home vallen wel in goede aarde. In de handel voor opening staat het aandeel duidelijk in de plus.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines had woensdag voor het derde jaar op rij last van een flinke storing. De gevolgen vielen nu mee, maar in 2016 kostten computerproblemen de maatschappij nog 150 miljoen dollar.

Verder lijkt de producent van actiecamera's GoPro flink hoger te openen dankzij een adviesverhoging door Oppenheimer. UBS verhoogde het advies voor technologiebedrijf IBM.

Op macro-economisch gebied worden kort na opening gegevens gemeld over de verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,3 procent lager op 26.492,21 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 2915,56 punten. De technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8007,47 punten.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)