*

Nieuws Binnenland

Weinig reuring op Damrak voorafgaand aan Fed

woensdag 26 september 2018 17:48

Signify blijft kop van Jut.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag in aanloop naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve vrijwel vlak gesloten.

De AEX daalde fractioneel naar 552,35 punten.

De markt lag volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij de hele dag wat onder druk, hoewel de volumes niet heel groot waren.

Een specifieke reden zag Schutte niet. Het einde van het kwartaal nadert en vanavond is er nog de Fed, aldus de beleggingsadviseur. "Maar het besluit [van de Fed] staat vast", meent Schutte.

De hele markt rekent vanavond op een renteverhoging en de aandacht gaat dan ook vooral uit naar de toekomst. Gaat de Fed in december nogmaals verhogen en wat zijn de plannen voor 2019? "Daar kan nog een verrassing komen", aldus Schutte.

Verder merkte Schutte "een tikkie" in de energiewaarden op en stond de halfgeleidersector onder druk door wat negatieve analistenrapporten op dinsdagavond. De financials, die de afgelopen dagen goed lagen, wisten dit niet door te zetten, zei de beleggingsadviseur.

De euro/dollar werd woensdag bij het slot van de Europese aandelenhandel verhandeld op 1,1747. Voorbeurs was dit nog 1,1762.

Olie werd ruim een half procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX ging Altice woensdag aan de leiding met een koerswinst van 1,8 procent. Unibail won 1,7 procent. RELX werd een half procent duurder en sectorgenoot Wolters Kluwer won 0,9 procent.

Tegenover deze winsten stond ASML met een verlies van 0,4 procent. UBS verlaagde het koersdoel voor de chipmachinemaker met 10 euro naar 200,00 euro vanwege tegenwind op de korte termijn. De analisten verlaagden hun taxaties voor de investeringen in de chipsector. Voor de lange termijn blijft UBS positief over ASML en werd het koopadvies gehandhaafd.

Daarbij wees sales trader Albert Buysing Damse van ING nog op twee negatieve analistenrapporten van Raymond James en Morgan Stanley voor de chipsector.

Aegon leverde 1,1 procent in en ArcelorMittal 1,4 procent. Signify daalde 4,4 procent. Signify is al dagenlang de kop van Jut, maar marktkenners tasten in het duister over het waarom.

In de AMX ging Air France-KLM aan kop met een winst van 1,5 procent. GrandVision steeg 1,3 procent.

Adyen, sinds kort onderdeel van de AMX, liet vanmiddag bij hoge volumes een kortstondige daling zien van ruim 30 euro, om vervolgens weer heel vlot te herstellen. "Mogelijk een fat finger", zei handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. Uiteindelijk sloot het aandeel een half procent hoger.

Daarentegen leverde AMG 2,1 procent in en PostNL 1,9 procent.

In de AScX deed Kiadis Pharma het goed met een stijging van 9,0 procent. Analisten van Jefferies denken dat het concern al spoedig een positieve response kan ontvangen van toezichthouders voor ATIR101, een middel om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiƫnten te beperken. Volgens Jefferies onderschatten beleggers het marktpotentieel van ATIR101 in Europa.

Vastned won 2,0 procent, maar Nedap daalde 2,7 procent. Pharming leverde 3,4 procent in.

Basic-Fit steeg 0,8 procent. Handelaar Van der Pol van Mijn-Effecten wees op een rapport van Kempen, dat Basic-Fit van de verkooplijst haalde. Het koersdoel werd sterk opgetrokken, van 11,00 naar 30,00 euro.

FNG noteerde 3,8 procent lager. De acquisitie van Henkelman Groep is in lijn met het bewezen recept van de moderetailer van verticale integratie in haar kledingdivisie, die al opereert via verkoopkantoren in Turkije, India en Hong Kong, zo stelde analist Giel-Jan van Triest van ING woensdag in reactie op de overname.

Tussenstanden Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen ongeveer 0,3 procent in het groen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 26, 2018 11:48 ET (15:48 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.