*

Nieuws Binnenland

BEURZEN TomTom uitblinker op Damrak

donderdag 27 september 2018 09:14

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel TomTom stond donderdag in de schijnwerpers op het Damrak. De navigatiedienstverlener kondigde aan de strategische opties voor een onderdeel te onderzoeken, wat door beleggers werd beloond. De aandelenbeurs in Amsterdam begon de handelssessie met een klein verlies. Ook de andere Europese beurzen openden in het rood.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde enige minuten na de openingsbel 0,1 procent in de min op 551,91 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 783,89 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen leverden tot 0,6 procent in. De hoofdindex in Milaan daalde 0,6 procent, door zorgen over een vertraging van de budgetplannen van de Italiaanse overheid.

TomTom maakte een koerssprong van 20 procent in de MidKap. Het bedrijf houdt de opties voor zijn divisie Telematics tegen het licht, wat kan resulteren in een verkoop van het onderdeel dat zich onder meer bezighoudt met voertuigvolgsystemen. Het onderzoek heeft volgens een woordvoerder ,,absoluut niks'' te maken met de recente ontwikkelingen bij het bedrijf. TomTom ging de afgelopen tijd hard omlaag op de beurs door stappen van Google op de automarkt.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)