*

Nieuws Binnenland

Grootaandeelhouder Daimler eist opsplitsing concern - media

donderdag 27 september 2018 14:15

Bert Flossbach wil vrachtwagens en auto's.

(ABM FN-Dow Jones) Een grootaandeelhouder van de Duitse autobouwer Daimler eist dat het bedrijf zich opsplitst. Dit schreef de Duitse zakenkrant Handelsblatt donderdag.

Bert Flossbach is oprichter en directeur van Flossbach von Storch en met 1,8 procent van de aandelen Daimler één van de grootste aandeelhouders van het Duitse bedrijf. Hij wil dat Daimler zijn divisie vrachtwagens afsplitst van de autotak.

Flossbach staan bij die splitsing meerdere opties voor ogen, waaronder een tweevoudige notering.

De grootaandeelhouder was in de krant ontevreden over de waarde van Daimler, waarbij hij verwees naar Volvo en BMW, die volgens zij berekening 30 miljard meer waard zijn.

Flossbach oordeelt in de krant stevig over CEO Dieter Zetsche. Hij vindt hem een goede autobouwer, maar geen vrachtwagenman, waarmee Zetsche in zijn visie een nogal eenzijdig beleid heeft gevoerd.

Zetsche zal vermoedelijk vanaf de jaarvergadering van 2021 de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen, waarmee hij de huidige voorzitter Manfred Bischoff opvolgt. Zetsche zal zijn huidige functie als onder andere CEO al in 2019 neerleggen. Zijn opvolger als CEO is Ola Källenius. Wat Zetsche in de tussenliggende periode gaat doen is onduidelijk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

September 27, 2018 08:15 ET (12:15 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.