*

Nieuws Binnenland

Aandeelhouder Daimler zint op opsplitsing

donderdag 27 september 2018 15:41

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Een grote aandeelhouder van Daimler stelt voor om het autoconcern op te splitsen in een zelfstandige auto- en een truckdivisie. Volgens Flossbach von Storch zou dat een betere weg zijn dan het plan van het management van het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart. Dat streeft naar naar drie operationele divisies die onder een gemeenschappelijke houdstermaatschappij vallen.

Flossbach von Storch hoort bij de tien grootste aandeelhouders van Daimler, met een belang van ruim 1,7 procent. De vermogensbeheerder vindt dat Daimler nu flink ondergewaardeerd is. Daarbij zou meespelen dat er helemaal geen synergievoordelen bestaan die kun legitimeren dat de auto- en truckdivisie bij elkaar blijven.

Daimler haalde eerder deze week al het nieuws. Topman Dieter Zetsche kondigde aan in mei volgend jaar af te treden. Hij wordt opgevolgd door de Zweed Ola Källenius, die nu nog hoofd ontwikkeling is. Källenius wordt de eerste niet-Duitser die aan het hoofd komt te staan van het Duitse autoconcern.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)