*

Nieuws Binnenland

Altice Europe koploper in groene AEX

woensdag 3 oktober 2018 15:49

AMSTERDAM (AFN) - Altice Europe was woensdag de sterkste stijger in een vrijwel geheel groene AEX-index in Amsterdam. Het aandeel van het kabel- en telecomconcern werd vooruitgeholpen door positieve berichten over de uitrol van een glasvezelnetwerk in Frankrijk. Ook elders in Europa was het sentiment positief. Beleggers schoven zorgen over Italiaanse begrotingsplannen opzij.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,6 procent in de plus op 552,86 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 790,94 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen stegen tot 0,6 procent. De beurs in Frankfurt is gesloten vanwege de Dag van de Duitse eenheid.

Altice was koploper in de AEX met een winst van 5,2 procent. Verschillende partijen hebben volgens persbureau Bloomberg interesse om mee te doen aan de uitrol van een glasvezelnetwerk in Frankrijk door het telecom- en kabelconcern. Verlichtingsbedrijf Signify sloot de rij met een verlies van 0,9 procent.

Onrust

De hoofdindex in Milaan won 1,3 procent. De Italiaanse regering lijkt volgens mediaberichten te buigen voor druk van de Europese Unie om toch het begrotingstekort sterker terug te dringen dan eerder was gepland. De onrust rond de Italiaanse begrotingsplannen zorgde eerder deze week voor flinke verliezen op de beurzen.

TomTom ging aan kop in de MidKap met een winst van dik 5 procent. Het aandeel won dinsdag al 4 procent na het nieuws dat het navigatiebedrijf een overeenkomst heeft getekend met de Duitse automaker BMW voor de levering van verkeers- en navigatiediensten. Ook werd het contract met het Franse autoconcern PSA, moeder van onder meer Peugeot, Citroën en Opel, verlengd tot 2025. Chipbedrijf Besi sloot de rij met een verlies van 2,9 procent.

Tesco

De beursgang van de iconische Britse autofabrikant Aston Martin in Londen valt tegen. Het aandeel stond bijna 6 procent lager ten opzichte van de introductieprijs van 19 pond per aandeel. De Britse autobouwer heeft een beurswaarde van bijna 4,6 miljard euro. Tesco kelderde 8,7 procent. Het Britse supermarktconcern boekte in de eerste helft van het jaar minder winst dan verwacht door zwakke verkopen in Europa en Azië.

De euro was 1,1537 dollar waard, tegen 1,1559 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,4 procent in prijs tot 74,93 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper en kostte 84,58 dollar per vat.