*

Nieuws Binnenland

Valuta: eurozwakte houdt aan

dinsdag 9 oktober 2018 09:05

Voorlopig geen herstel voor Europese munt voorziet NBWM.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar blijft ook dinsdag een gewilde munt met een Amerikaanse economie die door marktpartijen vooralsnog als robuust wordt ervaren.

"Er blijft druk op de euro staan met de zorgen over Italiƫ als belangrijkste reden", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag tegen ABM Financial News. "Wij verwachten op korte termijn geen herstel van de Europese munt. Mocht het Europees Parlement uiteindelijk niet akkoord gaan met de begroting van Italiƫ voor 2019, dan zou dat wel positief moeten uitpakken voor de euro", aldus Maartens.

Maartens wees dinsdag verder op de neerwaarts bijgestelde groeiramingen van het Internationaal Monetair Fonds, vanwege instabiliteit van opkomende markten en het toegenomen protectionisme. Het IMF verwacht dat de mondiale economie dit jaar met 3,7 procent zal groeien, terwijl in april nog werd uitgegaan van een groei van 3,9 procent.

Maartens voorziet dat de euro voorlopig binnen een bandbreedte van 1,14 tot 1,18 dollar gevangen blijft, waarin het momenteel in de onderste helft daarvan noteert.

Voor vandaag verwacht Maartens weinig dynamiek. Later in de week kan er iets meer beweging ontstaan als gevolg van de groeiraming van de Britse economie over augustus en Amerikaanse inflatiecijfers over september.

De Duitse handelsdata over augustus lieten dinsdag een fractionele daling van de export zien op maandbasis. De import lag 2,7 procent lager.

Met dit cijfer staan er voor vandaag verder geen macro-economische cijfers op de agenda.

De euro noteerde dinsdag 1,1478 dollar, een daling met 0,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 09, 2018 03:05 ET (07:05 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.