*

Nieuws Binnenland

Chipmachinefabrikant handhaaft omzetverwachting - media

dinsdag 9 oktober 2018 16:17

Kulicke & Soffa is sectorgenoot van Besi.

(ABM FN-Dow Jones) Een Amerikaanse ontwerper en fabrikant van machines voor de assemblage van halfgeleiders, LED's en elektronica, Kulicke & Soffa Industries, heeft dinsdag zijn omzetverwachting voor het afgelopen kwartaal herhaald. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

K&S is een sectorgenoot van het Nederlandse beursfonds BE Semiconductor Industries: beide bedrijven maken apparaten die chips aan moederboards bevestigen.

Het bericht stelt daarom enigszins gerust over het derde kwartaal van het Nederlandse bedrijf, zegt analist Edwin de Jong van NIBC in een reactie. Hij merkt daarbij op dat in de recente koersontwikkeling van Besi weinig positief nieuws verwerkt zit. Volgens hem kijken beleggers vooral naar het vierde kwartaal van dit kalenderjaar, waar een verzwakking van de halfgeleidermarkt wordt verwacht.

K&S verwacht in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet te boeken van circa 185 miljoen dollar. Begin augustus zei het bedrijf al te mikken op 180 miljoen tot 190 miljoen dollar. Het boekjaar eindigde op 29 september.

Het Amerikaanse bedrijf met een Nasdaq-notering publiceert de volledige kwartaalcijfers op 19 november.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 09, 2018 10:17 ET (14:17 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.