*

Nieuws Binnenland

Update: Afronding overname Gemalto door Thales duurt langer

donderdag 11 oktober 2018 09:06

Thales verwacht afronding overname in eerste kwartaal 2019.

(ABM FN-Dow Jones) Thales heeft langer nodig om de overname van Gemalto af te ronden. Dit meldden beide bedrijven donderdag voorbeurs in een gezamenlijk persbericht.

Van de veertien goedkeuringen die de twee moeten krijgen om tot een definitieve combinatie te komen, zijn er nu zes verkregen. Inmiddels hebben China, Israël, Australië, Canada, Turkije en de Verenigde Staten goedkeuring gegeven aan de overname. Bij de resterende acht worden volgens de bedrijven goede vorderingen geboekt.

Thales en Gemalto voeren momenteel overleg met specifieke mededingingsautoriteiten over oplossingen om enkele zorgen bij deze partijen over General Purpose Hardware Security Modules weg te nemen.

Thales en Gemalto verwachten op basis hiervan de overname van Gemalto in het eerste kwartaal van 2019 te kunnen afronden. Bij publicatie van de halfjaarcijfers van Gemalto werd nog uitgegaan van een afronding in de tweede jaarhelft van 2018.

Vorige maand uitte mededingsautoriteiten van Nieuw Zeeland al hun zorgen over potentiële mededingingskwesties met betrekking tot de geplande overname. In de brief redeneren de autoriteiten onder andere er niet van overtuigd te zijn dat de voorgestelde overname niet tot prijsverhogingen leidt. Daarnaast vreest de commissie dat de kwaliteit van bepaalde producten mogelijk in het geding komt door het wegvallen van de bestaande concurrentie tussen de twee bedrijven.

Thales bracht vorig jaar een bod op Gemalto uit van 4,6 miljard euro.

Het aandeel Gemalto noteerde donderdag op een rood Damrak fractioneel hoger op 50,10 euro.

Update: om meer informatie te verstrekken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 11, 2018 03:06 ET (07:06 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.