*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Beursplein 5 fors lager uit startblokken

donderdag 11 oktober 2018 09:17

Nervositeit houdt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag scherp lager van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 1,6 procent lager naar 519,44 punten, terwijl de Midkap zelfs bijna drie procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen was chipmachinefabrikant ASML, met een weging van ruim 14 procent een absolute indexzwaargewicht, de grootste daler met bijna vier procent. Woensdag gaf het concern uit Veldhoven al vijf procent prijs. DSM, Vopak en Aalberts verloren daarnaast meer dan twee procent. ASR Nederland was de enige stijger met een half procent. De verzekeraar spint garen bij de oplopende rente.

In de AMX was Flow Traders met meer dan vier procent de enige stijger. De marges van de flitshandelaar stijgen rap bij een oplopende volatiliteit op de aandelenmarkten. Grootste dalers waren Takeaway.com. OCI, AMG en SBM offshore met circa vier procent.

Onder de kleinere aandelen gaf Fagron bijna vier procent prijs. De magistrale bereider boekte in het derde kwartaal een omzet van 114,9 miljoen euro, een stijging van 11,8 procent op jaarbasis. Rekening houdend met wisselkoerseffecten bedroeg de groei zelfs 17,6 procent. Autonoom boekte Fagron een groei van 4,6 procent en tegen constante wisselkoersen was dit 10,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 11, 2018 03:17 ET (07:17 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.