*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Vertraging Kiadis geen reden tot paniek' (2)

vrijdag 12 oktober 2018 09:18

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN) - De vertraging in het toezichthoudende proces rondom de Europese introductie van ATIR101 door Kiadis Pharma is geen reden voor paniek. Een analist van KBC Securities maant tot kalmte, omdat de vertraging uiteindelijk geen gevolgen heeft voor de planning van Kiadis.

Kiadis Pharma rekent op vertraging voor het oordeel over zijn middel ATIR101 door het comit├ę van het Europees medicijnagentschap EMA dat gaat over menselijk gebruik van medicijnen. De geplande marktintroductie van het middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepati├źnten is echter nog steeds in de tweede helft van 2019.

Ook een analist van Jefferies benadrukte dat de vertraging in het goedkeuringsproces geen reden tot zorg is. ,,Het is geruststellend dat er geen aanvullende klinische data is gevraagd en dat de geplande lancering op schema blijft."

KBC handhaaft zijn koopadvies met een koersdoel van 20,50 euro. Jefferies heeft ook een koopadvies, met een koersdoel van 25 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.15 uur 6,7 procent lager op 12,18 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)