*

Nieuws Binnenland

Update2: Shurgard aan onderkant prijsvork naar de beurs

vrijdag 12 oktober 2018 10:54

23,00 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Shurgard zal maandag aan de onderkant van de eerder afgegeven prijsvork naar de Brusselse beurs worden gebracht. Dit meldde de opslagspecialist vrijdag voorbeurs.

Terwijl aanvankelijk nog werd gemikt op een bandbreedte van 23,00 tot 28,00 euro per aandeel, is deze inmiddels vastgesteld op 23,00 euro per aandeel.

Shurgard krijgt aanstaande maandag 15 oktober een notering aan de Brusselse beurs. Het aanbod betreft een private plaatsing bij institutionele beleggers met een verwachte bruto-opbrengst van 575 miljoen euro. Na uitgifte, zal het totale aantal uitstaande aandelen op circa 88,9 miljoen stuks uitkomen. De netto-opbrengst kan daarbij uitkomen op 550 miljoen euro.

Daarmee wil Shurgard onder meer leningen terug betalen, waaronder een overbruggingskrediet van 200 miljoen euro, en de verwachte overname van de Kensington-vestiging in Londen financieren. Ook wil de opslagspecialist investeren in de groeistrategie, waarvan overnames onderdeel uitmaken.

Op basis van de aanbiedingsprijs zal de impliciete marktkapitalisatie van Shurgard 2,04 miljard euro bedragen.

"Wij zijn erg tevreden met de resultaten van de beursintroductie en zijn enthousiast over het feit dat zo veel institutionele investeerders ons vertrouwen in Shurgard en haar groeipotentieel over heel Europa delen", zei CEO Marc Oursin in een toelichting. "De opgehaalde middelen zullen ons helpen om Shurgard's winstgevende groeistrategie over het hele Europese continent voort te zetten door de bestaande portefeuille te optimaliseren, nieuwe vestigingen te openen in onze Europese sleutelmarkten en onze markt verder te consolideren met gerichte bolt-on acquisities."

Afgelopen week blies Leaseplan een beursgang in Amsterdam en Brussel juist af, vanwege de recente marktomstandigheden. Ook Tencent Music Entertainment stelde om deze reden zijn beursgang in de Verenigde Staten uit, aldus The Wall Street Journal. Vandaag ging wel de Duitse remmenspecialist Knorr-Bremse in Frankfurt naar de beurs.

Update2: om toelichting CEO en achtergrondinformatie te vermelden en correcte bruto-opbrengst te noemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 12, 2018 04:54 ET (08:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.