*

Nieuws Binnenland

Knot: ECB moet risico's even aankijken

vrijdag 12 oktober 2018 11:52

BALI (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft tijd nodig om te zien hoe de economie van het eurogebied zich staande houdt te midden van risico's als de handelsspanningen, onzekerheid rond de brexit en de begrotingsproblemen in Italiƫ. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

Volgens de bestuurder van de centrale bank is het daarom beter dat er komende maanden even geen nieuwe beleidssignalen komen uit Frankfurt. ,,We doen er goed aan om eerst af te wachten en te kijken hoe deze risico's echt uitpakken'', aldus Knot. "Het is misschien het beste om de rest van 2018 rustig door te brengen met het afbouwen van ons opkoopprogramma van obligaties en dan vanaf januari verder te focussen op wat te doen met de rentetarieven."

Knot is momenteel op het Indonesische eiland Bali, waar de najaarsvergadering wordt gehouden van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank. Op een persconferentie in Nederland eerder deze week zei Knot ook al dat hij en andere bestuurders bij de ECB waarschijnlijk pas volgend jaar echt zullen gaan bespreken wat er met de rente in Europa moet gebeuren.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)