*

Nieuws Binnenland

'KPN bereidt verdere kostenbesparingen voor'

vrijdag 12 oktober 2018 19:21

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN snijdt mogelijk verder in de kosten. Marktonderzoeker Telecompaper meldt op basis van ingewijden dat het bedrijf een nieuw strategisch plan aan het voorbereiden is. Banenreducties zijn daar vermoedelijk onderdeel van.

Topman Maximo Ibarra, die eerder dit jaar aan het roer kwam te staan van KPN, zou met een nieuw strategisch plan voor de periode tot en met 2021 of 2022 willen komen. Volgens Telecompaper is dat logisch gelet op de ,,grote ontwikkelingen" op de Nederlandse markt.

Volgens kenners is het voor KPN noodzakelijk om de kosten te verlagen omdat de omzet daalt. Verder blijft het dataverkeer spectaculair groeien, en daar zijn de nodige investeringen voor nodig. Daartegenover staan nieuwe technologie├źn die besparingen ook mogelijk maken.

Telecompaper wijst verder op branchegenoten van KPN die eerder al ingrijpende ontslagrondes doorvoerden als BT, Telstra, T-Systems en Verizon. Voor KPN wordt een ontslagronde in de periode tot wel 1500 mensen voorzien, maar mogelijk meer.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)