*

Nieuws Binnenland

STOCKWATCH 'Akzo plukt vruchten efficiëntieslag' (2)

woensdag 17 oktober 2018 09:18

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfreus AkzoNobel is met beter dan verwachte resultaten gekomen, zeker als je in ogenschouw houdt dat concurrent PPG Industries eerder een winstwaarschuwing afgaf. Volgens kenners van Baader Helvea plukt Akzo duidelijk de vruchten van de eerder ingezette efficiëntieslag.

De operationele winst van Akzo viel circa 4 procent hoger uit dan de consensus, benadrukt Baader. De winst per aandeel viel zelfs nog hoger uit. Verder wijzen de kenners op de sterke kasstroom. Dat Akzo naar eigen zeggen met ,,robuuste prijsinitiatieven" is gekomen is volgens de kenners goed nieuws voor de nabije toekomst, net als het gegeven dat de kosten van ruwe materialen minder hard oplopen in vergelijking met de start van het jaar.

Volgens kenners van KBC Securities bleef de brutowinst in het derde kwartaal wel wat achter bij de verwachting. De kenners benadrukken net als de collega's van Baader dat prijsinitiatieven vruchten afwerpen. Maar dit werkt wel dalende volumes in de hand. Evengoed is de impact op de winstmarge positief.

Gelet op de PPG-waarschuwing zullen de cijfers van Akzo voor enige opluchting zorgen, aldus KBC. Daarbij wordt ook gewezen op de ontwikkeling van de grondstofprijzen.

Al met al gaat Baader uit van een positieve koersreactie. Het advies staat op buy. KBC handhaafde zijn hold-advies met een koersdoel van 80 euro. Het aandeel Akzo noteerde omstreeks 09.15 uur 4,2 procent hoger op 77,16 euro.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)