*

Nieuws Binnenland

Nederlandse claimzaak Steinhoff stilgelegd

woensdag 17 oktober 2018 18:31

AMSTERDAM (AFN) - De Nederlandse claimzaak rond winkelgigant Steinhoff wordt tijdelijk stilgelegd. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft met het Zuid-Afrikaanse meubelconcern afgesproken de zaak voor de Nederlandse rechter tot 3 april volgend jaar te schorsen.

Steinhoff krijgt zo tijd om te reorganiseren en zijn zaakjes financieel weer een beetje op orde te krijgen. Dat is volgens de VEB ook in het belang van de beleggers die zich misleid voelen door het boekhoudschandaal bij deze rivaal van IKEA.

Het formeel in Nederland gevestigde Steinhoff verkeert in zwaar weer. De beurswaarde van het bedrijf is flink gekelderd en beleggers zijn voor miljarden het schip ingegaan. Ze vinden dat de jaarrekeningen van Steinhoff geen eerlijk beeld gaven over de situatie bij het bedrijf en zinnen op een schadevergoeding.

Na de schorsing staat het de partijen vrij om hun juridische procedure voort te zetten, dan wel om via onderhandelingen een schikking te bereiken voor gedupeerde aandeelhouders. Steinhoff heeft het overigens in meer landen aan de stok met beleggers.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)