*

Nieuws Binnenland

Update: Arcadis groeit autonoom in derde kwartaal

woensdag 24 oktober 2018 07:57

Ingenieursbedrijf stelt outlook bij.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het derde kwartaal de omzet en de winstgevendheid op een autonome basis zien toenemen. Dit bleek woensdag uit de trading update van het ingenieursbedrijf.

De netto-omzet steeg autonoom met 4 procent naar 613 miljoen euro, terwijl het operationeel resultaat (EBITA) uitkwam op 45 miljoen euro, een autonome stijging van 1 procent. ING raamde deze post vooraf op 44,6 miljoen euro.

Het werkkapitaal verbeterde naar 18,1 procent tegen 19,8 procent een jaar eerder. Het aantal dagen dat het bedrijf op betaling van opdrachtgevers moet wachten, de zogeheten debiteurendagen, ook wel DSO genoemd, kwam uit op 89. Een jaar eerder waren dat er 96.

Orders

De orderportefeuille omvatte eind september 2 miljard euro, gelijk aan vorig jaar aan het einde van het derde kwartaal.

Outlook

Het bedrijf heeft de outlook bijgesteld en verwacht nu een operationeel resultaat dat overeenkomt met dat van 2017, terwijl eerder nog werd gerekend op een verbetering. Arcadis bevestigde een autonome groei van de netto-omzet te realiseren.

Voor 2018 ligt de prioriteit van Arcadis onder andere bij een sterke kasstroom en groei in Noord-Amerika, continentaal Europa, het Verenigd Koninkrijk en Australiƫ.

Biogas

De Braziliaanse biogasvesting is nu operationeel en de verwachting is dat de eerste energie in november van dit jaar wordt geleverd. De eerste onderhandelingen over contracten voor de lange termijn zijn inmiddels gestart.

Wel meldde Arcadis dat er 53 miljoen euro worden afgeschreven op ALEN.

Het aandeel Arcadis sloot dinsdag op een rood Damrak 2,1 procent hoger op 14,40 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 24, 2018 01:57 ET (05:57 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.