*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Wall Street opnieuw in het rood

woensdag 24 oktober 2018 19:33

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag duidelijk lager. Na een wisselend begin doken de beurzen flink in de min. Beleggers kregen kwartaalupdates van een flinke reeks bedrijven te verwerken, waaronder grote concerns als Boeing, AT&T, UPS en Northrop Grumman.

Op de achtergrond sluimeren toenemende beleggerszorgen, zoals aanhoudende handelsspanningen die wereldwijde economische groei afremmen en angst dat de winsten van bedrijven aan hun piek zitten. Met een schuin oog werd gelet op ontwikkelingen rondom explosieve pakketjes, die naar onder meer de Amerikaanse ex-president Barack Obama, Bill en Hillary Clinton en nieuwszender CNN waren gestuurd.

De leidende Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent lager op 24.931 punten en zakte daarmee weer door de grens van 25.000 punten. De brede S&P 500 verloor 1,5 procent tot 2699 punten. Techgraadmeter Nasdaq zakte 2,3 procent tot 7267 punten.

Boeing ging 3,1 procent omhoog. Het luchtvaartconcern presteerde afgelopen kwartaal veel beter dan verwacht, geholpen door de aanhoudende vraag naar vliegtuigen. De onderneming ziet daarin aanleiding zijn vooruitzichten voor de rest van het jaar naar boven bij te stellen.

AT&T verloor 6 procent. Het kabel- en telecombedrijf zette in het derde kwartaal weliswaar een hogere winst en omzet in de boeken, maar presteerde minder dan kenners hadden verwacht. Texas Instruments daalde bijna 5 procent na teleurstellende omzetcijfers. De chipmaker wijt de dalende vraag, die ook in het vierde kwartaal laag zal blijven, aan de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Defensieconcern Northrop Grumman kijkt na zijn kwartaalcijfers positiever vooruit. Het aandeel werd 3,3 procent lager gezet. Pakketbezorger UPS (min 3,5 procent) voerde zijn resultaten eveneens op, maar voelt nog altijd druk op zijn winstmarges. Ook onder meer Restaurant Brands (plus 0,9 procent), moederbedrijf van Burger King, voerde de winst flink op.

De euro was 1,1383 dollar waard, tegen 1,1392 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 67,07 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,4 procent in prijs naar 76,74 dollar per vat.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)