*

Nieuws Binnenland

EasyJet maakt vaart met elektrisch vliegen

maandag 29 oktober 2018 14:46

AMSTERDAM (AFN/RTR) - EasyJet boekt de nodige vooruitgang met zijn ambitie op sommige van zijn routes gebruik te maken van elektrisch aangedreven vliegtuigen. Volgens het bedrijf moeten tegen 2027 de eerste elektrische pasagiersvlucht plaatsvinden.

EasyJet is onder meer de samenwerking aangegaan met de Amerikaanse start-up Wright Electric bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke en geluidsarme vliegtuigen. Dat bedrijf werkt momenteel aan een elektrisch vliegtuig met negen zitplaatsen. Deze moet volgens planning volgend jaar de lucht in gaan.

Volgens easyJet-topman Johan Lundgren wordt elektrisch vliegen realiteit. De prijsvechter verwacht in eerste instantie dat routes tot 500 kilometer binnen tien jaar mogelijk zijn. Dat betekent dat onder meer op de drukke route tussen Londen en Amsterdam gebruik gemaakt kan worden van de toestellen.

EasyJet wil zijn uitstoot in de periode tot en met 2022 al met 10 procent terugdringen. Dit doet het Britse bedrijf door gebruik te maken van zuinigere vliegtuigen.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)