*

Nieuws Binnenland

Groene beursdag in Europa

maandag 29 oktober 2018 17:43

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag met winsten gesloten. De stemming was positiever dan vorige week toen zware koersverliezen werden genoteerd. De Amsterdamse beurs en de andere Euronext-beurzen in Brussel, Parijs en Lissabon gingen overigens door een storing later open. Ook werd de handel tijdelijk onderbroken. Op het Damrak deden vooral verlichtingsbedrijf Signify en navigatiedienstverlener TomTom het goed.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent hoger op 509,40 punten. De MidKap ging 1,7 procent omhoog tot 717,56 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 1,2 procent.

Bij de hoofdfondsen was Signify de grootste stijger met een plus van 7,9 procent. Vrijdag verloor het bedrijf nog bijna 10 procent van zijn waarde na presentatie van kwartaalcijfers. Ahold Delhaize was met een min van 1,1 procent de grootste daler in de AEX.

Bij de middelgrote fondsen steeg TomTom 12,6 procent na berichten dat enkele bedrijven de navigatiedienstverlener mogelijk zouden willen overnemen. Vrijdag ging TomTom ook al omhoog op overnamegeruchten. Beursintermediair Flow Traders was de grootste daler met een min van 2,9 procent.