*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Beursplein 5 licht hoger uit startblokken

dinsdag 30 oktober 2018 09:15

PostNL in de lift na adviesverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag licht hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,2 procent hoger naar 510,43 punten, terwijl de AMX vlak noteerde.

Onder de hoofdfondsen gingen indexzwaargewicht Royal Dutch Shell en Altice aan kop met winsten van een procent. Randstad en Philips noteerden onderaan met verliezen van 0,8 procent. Unilever kwam daarnaast niet van zijn plaats, ondanks een Overwegen advies met een koersdoel van 57,00 euro van de gerenommeerde zakenbank Morgan Stanley.

In de tweede lijn ging PostNL aan kop met een winst van twee procent op 2,50 euro. Analist William Fitzalan Howard van Berenberg verhoogde het advies voor het postaandeel van Verkopen naar Houden, maar handhaafde het koersdoel op 2,35 euro. Fitzalan Howard wees op de koersdaling van PostNL sinds medio september om de adviesverhoging te verklaren.

TomTom deed met een verlies van twee procent een stapje terug, na de koerssprong van maandag, ingegeven door overnamespeculatie.

Onder de kleinere aandelen verloren KasBank en Kiadis Pharma twee procent. Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen meldde een kleiner belang in Kiadis.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 30, 2018 04:15 ET (08:15 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.