*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Amsterdamse beurs maakt pas op de plaats

dinsdag 30 oktober 2018 11:02

Weinig grote uitschieters.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen koersten dinsdagochtend dicht bij de slotstanden van maandag. Rond de klok van elf uur daalde de AEX fractioneel tot 509,22 punten.

Volgens vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer waren er vanochtend geen grote uitschieters, ondanks de forse koersdaling op Wall Street maandagavond. "Ook in Aziƫ draaiden de beurzen vanochtend ten positieve, waardoor de Europese beurzen een rustige opening tegemoet konden zien", aldus Nijkamp. "Er is evenwel te weinig kracht om een stijging in te zetten."

Nijkamp merkte op dat de huidige stroom bedrijfscijfers door beleggers wat naar de achtergrond worden geschoven. "De cijfers bepalen het sentiment niet echt." De vermogensbeheerder merkte op dat bedrijven wel heel goed moeten presteren, om beleggers te overtuigen. "Winsten moeten beter zijn dan verwacht, en als de omzet en outlook tegenvalt dan zijn de reacties erg negatief. Er is weinig ruimte voor tegenvallers."

Verder blijft het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China volgens Nijkamp onverminderd een rol spelen, evenals de ontwikkelingen in Italiƫ en de Brexit.

Op macro-economisch vlak kregen beleggers vanmorgen onder meer inzicht in de Duitse werkloosheid, die in oktober stabiel bleef ten opzichte van een maand eerder. De Italiaanse economie viel stil in het derde kwartaal, na een groei van 0,2 procent een kwartaal eerder.

Het muntpaar euro bleef stabiel op 1,1368. De olieprijzen daalden tot 0,6 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen gingen Ahold Delhaize en Signify aan kop met winsten van 1,0 tot 2,5 procent. Philips en ArcelorMittal noteerden onderaan met verliezen tot 1,4 procent. Unilever kwam daarnaast nauwelijks van zijn plaats, ondanks een Overwegen advies met een koersdoel van 57,00 euro van de gerenommeerde zakenbank Morgan Stanley.

In de tweede lijn ging PostNL aan kop met een winst van 3,3 procent op 2,53 euro. Analist William Fitzalan Howard van Berenberg verhoogde het advies voor het postaandeel van Verkopen naar Houden, maar handhaafde het koersdoel op 2,35 euro. Fitzalan Howard wees op de koersdaling van PostNL sinds medio september om de adviesverhoging te verklaren.

TomTom deed met een verlies van 1,9 procent een stapje terug, na de koerssprong van maandag, ingegeven door overnamespeculatie. Aperam gaf 2,0 procent aan waarde prijs.

Onder de kleinere aandelen verloren Pharming en Kiadis Pharma tot 2,5 procent. Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen meldde een kleiner belang in Kiadis. B&S Group won 1,1 procent na een overname.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

October 30, 2018 06:02 ET (10:02 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.