*

Nieuws Binnenland

'Flinke meevaller voor PostNL'

woensdag 31 oktober 2018 10:04

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe berekening die PostNL woensdag liet zien voor de verwachte kosten voor het openstellen van zijn netwerk, is een flinke meevaller. Dat concludeert een analist van ING.

Door een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in september verviel de eerder door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) opgelegde verplichting om het postnetwerk open te stellen voor concurrenten. Veel van de financiƫle schade was ten tijde van de herroeping echter al geleden, omdat concurrenten hun marktaandeel konden uitbreiden.

Eerder verwachtte PostNL vanaf het boekjaar 2020 jaarlijks 50 miljoen tot 70 miljoen euro extra kosten te maken. Die verwachting is nu verlaagd naar 40 miljoen tot 45 miljoen euro. Volgens ING gingen veel analisten uit van de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte. Daardoor is nu sprake van een flinke meevaller.

ING heeft een koopadvies voor PostNL met een koersdoel van 5 euro. Het aandeel stond omstreeks 10.00 uur 2,4 procent hoger op 2,57 euro.