*

Nieuws Binnenland

Dalende postvolumes, meer pakketten PostNL

maandag 5 november 2018 07:17

DEN HAAG (AFN) - De resultaten van PostNL over het derde kwartaal schetsten een alom bekend beeld. Het postbedrijf kampt met aanhoudend dalende postvolumes, terwijl de pakketbezorging fors blijft stijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in een hogere omzet dan een jaar eerder. De winst viel lager uit.

PostNL sloot het kwartaal af met 638 miljoen euro aan opbrengsten. Dat was meer dan de 630 miljoen euro een jaar eerder. Het postvolume daalde in de voorbije maanden met bijna 12 procent. Anderzijds werd er een vijfde meer geld verdiend met postpakketten, voornamelijk door de aanhoudende groei van e-commerce. De winst uit voortgezette activiteiten daalde met 6 miljoen euro tot 19 miljoen euro.

PostNL handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Daarbij wordt gerekend op een zogeheten onderliggend cash bedrijfsresultaat van 160 miljoen euro tot 190 miljoen euro. Verder voorziet PostNL in de eerste helft van volgend jaar een overeenkomst te tekenen voor de verkoop van internationale dochters Nexive en Postcon.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)