*

Nieuws Binnenland

Intesa ondanks Italiaanse onrust optimistisch

dinsdag 6 november 2018 14:13

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Intesa Sanpaolo kijkt ondanks de onrust rond de staatsbegroting van thuisland Italië positief vooruit. De bank blijft bij zijn verwachting dat de winst voor heel 2018 hoger zal zijn dan het jaar daarvoor. Die winststijging is onder meer het resultaat van kostenbesparingen.

Een van de grotere banken van Italië sloot de eerste negen maanden van het jaar af met een nettowinst van ruim 3 miljard euro, tegenover 2,4 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Voor heel het boekjaar rekent Intesa op een nettoresultaat boven de 3,8 miljard euro, het bedrag dat vorig jaar onder de streep resteerde.

Naast operationele uitgaven, daalden ook de kosten om risico's af te dekken. Intesa drong onder meer het aandeel slechte leningen in zijn portefeuille terug, waardoor de bank daar ook minder geld voor opzij hoefde te zetten.

Beleggers bekijken Italiaanse banken de laatste tijd met argusogen, omdat ze relatief veel staatsobligaties van Rome op de balans hebben staan. Die leningen daalden de afgelopen tijd in waarde, wegens zorgen om het oplopende begrotingstekort van Italië. Daardoor rijzen de zorgen over de houdbaarheid van de hoge schulden die het land heeft.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)