*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Ahold Delhaize straalt op groen Damrak

woensdag 7 november 2018 09:17

Ook ABN AMRO profiteert.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag conform verwachting hoger geopend. Kort na opening van de beurzen koerste de AEX 0,7 procent hoger op 525,88 punten.

Onder de hoofdfondsen won Ahold Delhaize 4,7 procent, na publicatie van de kwartaalcijfers. Het supermarktconcern presteerde in het derde kwartaal van 2018 beter dan verwacht. NIBC sprak van "uitstekende" omzet- en EBIT-cijfers. Daarbij werd de onderneming positiever over de vrije kasstroom.

Ook de cijfers van ABN AMRO werden beloond met een koerswinst van 2,2 procent. De bank heeft over het derde kwartaal van 2018 meer winst geboekt. De nettowinst steeg op jaarbasis van 673 miljoen naar 725 miljoen euro. ABN AMRO liet bovendien weten extra geld opzij te hebben om meer dividend uit te kunnen keren dit jaar.

Siginify maakte een pas op de plaats, net als Gemalto, waar een overnamebod op ligt.

In de AMX won IMCD 2,3 procent. Het bedrijf zag in de eerste negen maanden van dit jaar de resultaten aantrekken. CEO Piet van der Slikke merkte op dat alle regio's bijdroegen aan een "robuuste" groei en dat IMCD in Noord-Amerika profiteerde van de recente overnames die het bedrijf deed. Verder steeg Takeaway.com met 1,6 procent. Concurrent Delivery Hero verhoogde vanochtend de omzetverwachting voor dit jaar, nadat de omzet en het aantal orders in het afgelopen kwartaal flink stegen.

Intertrust gaf 0,6 procent aan waarde prijs en ook Corbion kon met een min van 0,2 procent niet in het groen komen.

Onder de kleinere fondsen won BinckBank 1,8 procent, gevolgd door VolkerWessels met een plus van 1,5 procent. Kendrion verloor maar liefst 9,0 procent. De specialist in elektromagneten boekte in het afgelopen kwartaal minder omzet en winst en verlaagde de outlook voor heel 2018.

Het lokaal genoteerde Ctac verloor 5,0 procent. De kwartaalcijfers van het bedrijf vielen niet in de smaak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 07, 2018 03:17 ET (08:17 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.