*

Nieuws Binnenland

'ABN AMRO laat stroppenpot-issue achter zich'

woensdag 7 november 2018 09:30

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO lijkt zijn stroppenpot-issue uit het eerste kwartaal van dit jaar achter zich gelaten te hebben. Volgens analisten van KBC Securities waren de derdekwartaalcijfers van de bank beter dan verwacht. Daarbij lagen de kredietvoorzieningen lager dan in de voorgaande twee perioden. Begin dit jaar moest er juist nog redelijk veel geld apart gezet worden vanwege slechte leningen.

De marktvorsers zijn tevreden over de voortgang van de bank met het terugbrengen van de kosten. De sterke kapitaalbuffer biedt verder ruimte voor een een eventuele aandeleninkoop en hoger dividend voor de aandeelhouders. Over de eerste negen maanden van het jaar heeft ABN AMRO alvast 60 procent van de nettowinst opzijgezet voor de dividenduitkering. ABN AMRO benadrukte in zijn kwartaalbericht evenwel dat een definitief besluit hierover pas wordt genomen bij de jaarcijfers.

KBC handhaaft zijn koopadvies voor ABN AMRO. Het koersdoel gaat wel iets omlaag, van 29,80 naar 29 euro. Het aandeel noteerde woensdag in de vroege handel 0,7 procent hoger op 22,55 euro.