*

Nieuws Binnenland

Sif productie daalt verder

donderdag 8 november 2018 07:39

Dit jaar productie van 145 kiloton.

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in het derde kwartaal van 2018 de productie verder zien dalen, mede door vertraagde aanvoer van staal en extreem lage waterstanden, en rekent dit jaar op een iets lagere productie dan aanvankelijk gemeld. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Roermondse funderingsspecialist.

De capaciteitsbenutting bleef "enigszins laag" in het derde kwartaal, met een productieniveau van 19 kiloton, stelde CEO Fred van Beers, die per 1 september het stokje overnam van Jan Bruggenthijs.

Een jaar eerder was de productie nog 59,0 kiloton. In het tweede kwartaal was de productie al bijna stilgevallen door onderbezetting.

In het vierde kwartaal verwacht Sif de productie op te voeren tot 45 kiloton. Dat zou het jaartotaal brengen op 145 kiloton. Bij de halfjaarcijfers sprak het bedrijf al de verwachting uit dit jaar ongeveer op halve kracht te draaien van de maximale productiecapaciteit van 300 kiloton, met een orderboek voor het jaar van 150 kiloton.

Voor het komende jaar bleef het orderboek staan op 200 kiloton in productie en nog eens 90 kiloton voor 2020 en daarna. Dit is gelijk aan de halfjaarcijfers.

De nieuwe CEO Van Beers zegt onder de indruk te zijn van de toewijding en expertise van het personeel en hoe dit gedurende het uitdagende jaar met succes kon worden behouden. Na het stilvallen van de productie in het tweede kwartaal moest het bedrijf afscheid nemen van een flink aantal werknemers.

"Mijn tweede prioriteit is om maximaal gebruik te maken van de huidige sterke markt voor offshore windenergie, zonder de kansen in de offshore olie- en gasmarkten uit het oog te verliezen."

Resultaten

De bijdrage, dat wil zeggen de omzet minus de kosten voor grondstoffen, werk door onderaannemers, logistiek en andere externe projectgerelateerde posten, kwam in het derde kwartaal uit op 11,4 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 30,3 miljoen euro.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITDA) was 1,1 miljoen euro negatief, tegen 11,2 miljoen euro positief een jaar eerder. Over de eerste negen maanden was de EBITDA 71 procent lager dan een jaar eerder, op 13,0 miljoen euro.

Het operationele werkkapitaal daalde van 32,7 miljoen euro naar 28,4 miljoen euro en de nettoschuld daalde naar 43 miljoen euro, van 52,5 miljoen halverwege het jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 08, 2018 01:39 ET (06:39 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.