*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Lagere opening op Wall Street

donderdag 8 november 2018 15:42

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine minnen aan de handel begonnen, na de sterke koerswinsten van woensdag. Beleggers op Wall Street kregen weer een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten onder ogen. De aandacht gaat verder uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 26.141 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent naar 2805 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,7 procent kwijt op 7519 punten.

Chipbedrijf Qualcomm zakte in de eerste handelsminuten meer dan 8 procent. De onderneming kwam met tegenvallende omzetverwachtingen voor het lopende kwartaal. Dat laatste heeft weer te maken met het verlies van orders van Apple door het patentconflict tussen beide bedrijven.

Ook Crocs, bekend van de plastic klompen, en L Brands, het moederbedrijf van lingeriemerk Victoria's Secret, kwamen met cijfers. Zij noteerden respectievelijk 16 en 4 procent hoger.

Tesla (plus 1 procent) staat eveneens in de belangstelling. De fabrikant van elektrische auto's heeft een nieuwe voorzitter gevonden. Robyn Denholm vervangt mede-oprichter Elon Musk, die wel in functie blijft als topman van het bedrijf. Musk moest zijn tweede functie bij Tesla neerleggen als onderdeel van een schikking met beurstoezichthouder SEC.

De Federal Reserve maakt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) zijn rentebesluit bekend. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de rente gehandhaafd. Kenners gaan ervan uit dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente pas in december weer een stapje opkrikt.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)