*

Nieuws Binnenland

Bonden kondigen garagestaking aan in Almere

donderdag 8 november 2018 17:23

ALMERE (AFN) - Bij de garages van Stern, Broekhuis en Dijkstra Citro├źn in Almere wordt vrijdag gestaakt. Vakbonden FNV en CNV zijn bezig met een reeks acties bij garagebedrijven om de werkgevers te dwingen in te stemmen met hun eisen voor een nieuwe cao.

Het gaat om afspraken voor zo'n 85.000 mensen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag. Werkgeversorganisatie BOVAG probeerde de partijen onlangs nog terug aan de onderhandelingstafel te krijgen. BOVAG is bereid het verplicht werken op zaterdag te schrappen als het maximum aantal vrijwillig in te roosteren zaterdagen opgeschroefd kan worden.

Maar de bonden vinden dat de werkgevers met meer over de brug moeten komen. ,,De werkgevers willen de mogelijkheid hebben dat er zonder toeslagen op zaterdag gewerkt kan worden. En ze willen automonteurs alsnog verplichten tot werk als ze de planning niet rondkrijgen. Dus dan is er nog steeds een verplichting om te werken op zaterdag'', zegt FNV-bestuurder Albert Kuiper.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)