*

Nieuws Binnenland

BEURZEN Wall Street blijft dicht bij huis

donderdag 8 november 2018 19:30

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen bleven donderdag tijdens de middaghandel in New York dicht bij huis. Beleggers op Wall Street kregen weer een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsresultaten onder ogen. De aandacht gaat verder uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie hoger op 26.189 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent naar 2806 punten en technologiegraadmeter Nasdaq speelde 0,6 procent kwijt op 7524 punten.

De Federal Reserve maakt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) zijn rentebesluit bekend. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de rente gehandhaafd. Kenners gaan ervan uit dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente pas in december weer een stapje opkrikt.

Chipbedrijf Qualcomm zakte meer dan 7 procent. De onderneming kwam met tegenvallende omzetverwachtingen voor het lopende kwartaal. Dat laatste heeft te maken met het verlies van orders van Apple (min 1,1 procent) door het patentconflict tussen beide bedrijven.

Ook Crocs, bekend van de plastic klompen, en L Brands, het moederbedrijf van lingeriemerk Victoria's Secret, kwamen met cijfers. Zij noteerden respectievelijk zo'n 26 en 4 procent hoger. Online reisbureau TripAdvisor won na resultaten meer dan 16 procent en de farmaceuten Perrigo en Endo International verloren tot ruim 18 procent. Ook casino- en hotelbedrijf Wynn Resorts moest het ontgelden, met een min van dik 12 procent.

Tesla (plus 1,1 procent) staat eveneens in de belangstelling. De fabrikant van elektrische auto's heeft een nieuwe voorzitter gevonden. Robyn Denholm vervangt medeoprichter Elon Musk, die wel in functie blijft als topman van het bedrijf. Musk moest zijn tweede functie bij Tesla neerleggen als onderdeel van een schikking met beurstoezichthouder SEC.

Er was ook wat overnamenieuws. De leverancier van onder meer glasvezel- en mobiele netwerken CommScope neemt voor 7,4 miljard dollar zijn branchegenoot Arris International over. Beleggers zetten het aandeel CommScope hierna bijna een kwart lager. Arris ging juist 10 procent omhoog.

De euro was 1,1396 dollar waard, tegen 1,1416 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 60,93 dollar. Brentolie daalde 1,4 procent in prijs tot 71,09 dollar per vat.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)