*

Nieuws Binnenland

Meer huurinkomsten voor Eurocommercial

vrijdag 9 november 2018 08:22

Vastgoedfonds zelfverzekerd over dividend 2019.

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar het direct resultaat fractioneel zien dalen, maar de huurinkomsten zien stijgen. Dit bleek vrijdag uit de resultaten die het vastgoedfonds voorbeurs bekendmaakte voor de periode die eindigde op 30 september.

CEO Jeremy Lewis merkte op dat ondanks zorgen over de gezondheid van de retailsector de leegstand onder de één procent lag. "Het laagste leegstandspercentage in de sector", aldus de topman. Verder zag Lewis een aanhoudende goede vraag naar winkelcentra en werd er in de afgelopen twaalf maanden opnieuw onderhandeld over 200 huurcontracten. Tweederde hiervan bedroeg een verlenging van het contract met bestaande huurders.

Eurocommercial boekte het afgelopen kwartaal een direct beleggingsresultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 29,7 miljoen euro, in vergelijking met 29,8 miljoen euro vorig jaar.

De huurinkomsten stegen evenwel van 47,9 miljoen euro naar 49,4 miljoen euro.

Het indirect resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, bedroeg 9,5 miljoen euro, tegenover 2,6 miljoen euro een jaar eerder.

Daarmee steeg het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat, van 32,3 miljoen vorig jaar naar 39,2 miljoen euro afgelopen kwartaal.

Eurocommercial merkte op dat het aanhoudende programma van desinvesteringen, de overname van Woluwe en de afronding van het Zweedse winkelcentrum C4 conform verwachting een impact had op de winstgroei in het eerste kwartaal. Op basis van de huidige verwachtingen, voorziet het vastgoedfonds dat het dividend voor 2019 zal blijven groeien, zoals dit in het verleden ook het geval was.

Het aandeel Eurocommercial sloot donderdag op 30,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 09, 2018 02:22 ET (07:22 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.