*

Nieuws Binnenland

Gegevens 10.000 klanten Albert Heijn gelekt

vrijdag 9 november 2018 10:42

ZAANDAM (AFN) - Gegevens van ongeveer 10.000 gebruikers van ah.nl zijn per ongeluk gedeeld met derden. Albert Heijn laat weten dat de inloggegevens van de accounts zichtbaar waren voor partijen waarmee de supermarktketen samenwerkt aan onder meer het verbeteren van de website.

Het zou gaan om een programmeerfout in de site die inmiddels is hersteld. Ook zijn de wachtwoorden van de betrokken gebruikers uit voorzorg geblokkeerd, heeft AH de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op de hoogte gebracht en de gebruikers gemaild.

Via ah.nl kunnen boodschappen worden besteld en de logingegevens kunnen dus zijn gekoppeld aan betalingsinformatie. Wekelijks gebruiken miljoenen mensen ah.nl voor informatie of het bestellen van producten. Er zouden geen signalen zijn dat de gegevens zijn misbruikt.

Volgens Albert Heijn werden door een fout in de loginpagina van ah.nl de loginnaam en het wachtwoord van gebruikers zichtbaar in de adresbalk van de browser. De onderneming werd afgelopen dinsdag op de fout gewezen. ,,Wij bieden onze oprechte verontschuldigingen aan, aan de betrokken klanten”, laat IT-directeur Michel Ruijterman weten.